dental implants

ניתוח השתלת שיניים הוא הליך המחליף את שורשי השן במוטות מתכת להחלפת שיניים פגומות או חסרות כך שהשיניים המלאכותיות ייראו ויתפקדו כאמיתיות. הוא מציע אלטרנטיבה מבורכת לתותבות ולגשרים שאינם מתאימים, ומציע אופציה למי שחסר לו שורשים טבעיים שלא יאפשרו בניית שיניים תותבות, גשרים או שיניים תותבות.

ניתן להשתמש בשתל שיניים להחלפת שן אחת

מספר שיניים או שיניים מלאות עליונות או תחתונות. עם השתלות שיניים בודדות, רופא השיניים שלך מתאים את השן החדשה בעזרת כתר שיניים כביכול. אתה יכול גם להחליף יותר משן אחת בגשרים או שיניים תותבות בהתאמה אישית שתואמות את הפה שלך עם השתל שלך.
למידע מורחב אודות dental implants נא לבדוק ב- globalimplants.com

רופא השיניים שלך עשוי להמליץ על שתל לאבטחת גשר קבוע או נשלף. גשר שיניים דורש מהספק להסיר חלק משן סמוכה, אך השיניים הבריאות שלך נשארות שלמות. שתל הוא קבוע ולכן אין צורך להשתמש בדבק כדי להחזיק את התותבת.

סיבוכים אפשריים של ניתוח שתל חלק מהאנשים שעוברים ניתוח שתל עלולים לחוות סיבוכים. ייתכן שיש לך אובדן עצם מכיוון שהלסת שלך לא בכושר או בריאות, או בגלל שהלסת שלך לא יכולה לתמוך בהכנסת המתכת הנדרשת לשתיל האנדו.

ניתן להשתמש במספר שתלים דנטליים במקרים בהם למטופל יש שן בריאה באזור ההחלפה. ההליך מחייב שלחולה מסטיק בריא כדי להבטיח שהשתלים יישארו במקומם. השלב הראשון של ניתוח הפה כולל עקירת שן.

במקרים מסוימים

שתלים בודדים אינם דורשים שיניים סמוכות. עבור רוב החולים השתלים הם טיפול אלטרנטיבי טוב יותר מכיוון שהם משמרים עצם בעצם הלסת ואינם מתפוררים או מתפקדים כמו שיניים טבעיות. מכיוון שהריפוי מתרחש מהר יותר כאשר השתל מתמזג עם העצם, הם עמידים יותר מאשר אפשרויות החלפה אחרות, כולל גשרים.

בחלק מחולי השתל

פעולת השתל מתבצעת במהירות האפשרית לאחר איבוד שן על מנת למנוע אובדן עצם במקום. חלק מהחולים יצטרכו להמתין מספר חודשים עד להשתלת השתל לפני שהשן החלופית תיצמד לשתל. עבור מטופלים אחרים, ניתן להכניס שתל ושן חלופית בביקור אחד.

שתל

הוא ניתוח שמחליף אחת או יותר שיניים בכדי לספק תמיכה מספקת לעצם שתל טיטניום. רופאי שיניים ממליצים לעתים קרובות על פתרון שתלים מסוג זה לחולים החסרים מספר שיניים ברציפות. שתל אוסואינטורי יכול להימשך בין שישה שבועות לשישה חודשים עד שיעוגן לנקודת הריפוי, ורופא השיניים שלך ישלים את ההליך על ידי החדרת כתר, גשר או שיניים תותבות היברידיות.

אוסואינטגרציה היא התהליך שבו עוגן שתל בעצם הלסת. ההליך הדו-שלבי מורכב משני שלבים בהם מוחדר השתל לעצם וחותם אותו בתפרים וברקמת חניכיים.

ברגע שמכסה ההחלמה מונח על השתל וחוטמים את החניכיים, מתחיל שלב ההחלמה. שתל השורש, יתד טיטניום קטן, מוחדר לשקע העצם של השן החסרה. כאשר עצם הלסת נרפאת, שורשי השן והשתלים העוגנים את השתל ללסת גדלים.

נתח מחבר את השן המלאכותית, הכתר, לשתל. השתל מחובר לעצם הלסת באמצעות תקע קטן, והמוט (המכונה "נתח") מחובר למוט המחזיק את השן החדשה.

מנתחים מטמיעים אותו בעצם הלסת בכדי להחזיק אחת או יותר שיניים מלאכותיות יחד

שתלים דנטליים הם שורשים מלאכותיים המוחדרים ללסת כדי להחליף שיניים חסרות. במכשיר סלילי, מנתחים מחדירים שתל לעצם הלסת, שם הוא משמש כעוגן לשן מלאכותית נוספת הנקראת כתר.

שתלים דנטליים הם שורשי שיניים מלאכותיים המשמשים לתמיכה בהתאוששות של שיניים חסרות או שיניים

כדי לעצור או למנוע אובדן לסת ועצם. השתלות שיניים הן הפתרון הפופולרי והיעיל ביותר לטווח הארוך לאנשים שאיבדו שיניים, שיניים כושלות ובעיות שיניים כרוניות בהשוואה לתותבות, גשרים וכתרים. כיום שתלים המחוברים לכתר הם השיטה המועדפת לטיפול באובדן שיניים מכיוון שהם פועלים באותו אופן כמו שיניים טבעיות ועוזרים לשמור על מבנה הלסת ומונעים ניוון ואובדן עצם.

שתלים דנטליים

המכונים גם שתלים או סוגריים אנדוסקופיים, הם רכיבים כירורגיים המחוברים לעצמות הלסת או הגולגולת כדי לתמוך בשיניים תותבות כגון כתרים, גשרים, תותבות ותותבות פנים כעוגנים אורתודונטיים. שורשי האולטרה -קורט בצורת PRF או שתלי שיניים מצולעים משמשים באזורים שבהם יש להניח הרמות סינוסואידיות, השתלות עצם או שתלים אורתודנטיים בין השיניים כדי לשמש כעוגן שאליו מחוברת הסד.

השתל מחליף את שורש השן החסרה על ידי תמיכה בכתר יחיד או בתותבת גשר גדולה יותר. לשתל מספר יתרונות על פני שיניים תותבות נשלפות בהשוואה לשיניים מלאכותיות.

שתל

הוא מכשיר המתחבר לעצם הלסת כאשר עצמותיו של אדם בריאות מספיק כדי לעבור ניתוח שתל. חולים עם רקמת עצם או חניכיים לא מספיקים עשויים להזדקק להשתלות או שתלים בקוטר קטן יותר או שתלים בקוטר קטן, מה שנקרא מיני שתלים. אם השתל חזק מספיק, ניתן להחליף מספר שיניים בשתל אחד או לגשר.

תהליך התכנון להשתלות שיניים כולל מגוון רחב של מומחים

לרבות רופאים המתמחים במצבי הפה, הלסת והפנים, מנתחי פה ולסת, רופאי שיניים המתמחים בטיפול במבנים התומכים בשיניים כגון חניכיים ו עצמות, רופאי חניכיים (רופאי שיניים המתכננים ומתאימים שיניים מלאכותיות), תותבות ומומחי אוזניים, אף וגרון (ENT). אם מחלות מסוימות כגון סוכרת פעילה, סרטן ודלקת חניכיים דורשות טיפול נוסף, ניתן לבצע השתלות שיניים גם להחלפת שיניים חסרות, תהליך המכונה תותבות.